29.01.2018

Greste na koncert, nogometno tekmo, tenis? Potem ste skoraj zagotovo v Google iskalnik vpisali vaš dogodek in med raznoliko ponudbo zasledili tudi portal viagogo.com. Ponudnik vstopnic Viagogo se zelo pogosto prikaže na prvem mestu, zagotovo pa vsaj med prvimi petimi zadetki, saj nudi poljubne karte za skoraj vsak glasbeni ali športni dogodek.

Pa so res tako 100% zanesljivi kot trdijo že v oglasu?

S strani nekaterih uporabnikov smo prejeli prijave, da so naročili različne vstopnice na spletni strani viagogo.com. Po plačilu kart pa jih nekateri niso prejeli. Razočarani kupci so večkrat pisali na objavljen elektorski naslov oz. kontaktirali center za podporo uporabnikom, vendar odgovora niso prejeli. Nekateri uporabniki pa so vstopnice dejansko prejeli, vendar dogodka vseeno niso videli, saj plačane karte žal niso bile veljavne.

Če želite na viagogo.com kupiti vstopnico, se vam po izboru dogodka najprej prikaže obvestilo, da se karte za vaš dogodek iščejo, koliko ljudi si ogleduje ta dogodek ter koliko kart za izbrani dogodek je še na voljo. V kolikšni meri so ti podatki točni, žal ne moremo vedeti.

Ko se vam prikažejo karte, ki so na voljo, imate možnost izbrati število vstopnic, ki jih boste kupili. Pri tem je potrebna previdnost, saj so cene nekoliko zavajajoče. Primer na sliki: če izberemo 2 vstopnici, se prikaže cena 156 evrov, vendar moram biti pazljivi, saj to pomeni cena za 1 karto.

Če se odločite za nakup, bodite zelo pozorni, da ceno za izbrano količino vstopnic v naslednjem koraku tudi preverite. Končna cena se izpiše v levem kotu, ki pa se po sprehajanju po strani navzdol skrije.

Pred zadnjim korakom za nakup dobro preverite končno ceno, ki pa ob vpisu podatkov vaše kreditne kartice ni vidna, saj se spletna stran že sama postavi na takšno pozicijo, da je okno s ceno skrito. Če se sami z miško ne sprehodite do vrha strani, končne cene ne boste videli na ekranu. Le-ta bo vidna potem na izpisku vaše kreditne kartice, ko bo plačilo že izvedeno. Tako bi v tem primeru (na sliki spodaj) za nakup dveh kart za ogled izbranega dogodka plačali kar 442 EUR, saj je potrebno plačati stroške dostave ter stroške njihovih storitev.

Zato uporabnikom svetujemo, da natančno preverijo pogoje nakupa, da ne bodo potem na koncu razočarani.

Več informacij, na koga se lahko obrnete v primeru težav pri samem nakupu na viagogo.com, najdete v prispevku RTV Slovenija, ki so ga pripravili v oddaji “Kje pa vas čevelj žuli”:    http://val202.rtvslo.si/2018/01/kje-pa-vas-cevelj-zuli-120/

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
1

Varni na internetu - tudi na počitnicah

Preden se odpravimo na zaslužen dopust, je treba še načrtovati pot, poiskati in rezervirati hotel, kupiti letalske vozovnice ali vstopnice za glasbeni festival. In splet je tu gotovo nepogrešljiv. Marsikdo med nami se brskanju po spletu ne bo odpovedal niti med poležavanjem na plaži. Da pa bi dopust minil čim…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *