Skoči na vsebino

POGOJI UPORABE IN PRAVILA NAGRADNE IGRE »SI SPLETNI DETEKTIV?«

Program ozaveščanja Varni na internetu,  ki deluje pod okriljem javega zavoda Arnes, v sklopu vseevropske kampanje Oktober mesec kibervarnosti organizira nagradni kviz »Si spletni detektiv?«. Pogoj za sodelovanje je vpis elektronskega naslova v bazo prejemnikov brezplačnih e-novic Varne novice.

 1. ORGANIZATOR NAGRADNE IGRE

Organizator nagradne igre »Si spletni detektiv?« (v nadaljevanju nagradna igra) na spletni strani http://www.spletni-detektiv.si/ ) je Javni zavod Arnes, Tehnološki park 18, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Arnes).

2. NAMEN NAGRADNE IGRE

Nagradno igro organizator izvede v izobraževalne namene in namen promocije programa ozaveščanja o informacijski varnosti Varni na internetu.

3. TRAJANJE NAGRADNE IGRE

Nagradna igra poteka od dne 5.10.2016 (od 12.00)  do dne 7.11.2016 (24.00) in je objavljena na spletni strani http://www.spletni-detektiv.si/

4. POGOJI SODELOVANJA

V nagradni igri lahko sodelujejo vsi polnoletni rezidenti Republike Slovenije, ki od 5.10.2016 od 12.00 ure  do dne 7.11.2016 do 24.00 ure na spletni strani www.spletni-detektiv.si  odgovorijo na  vprašanja v nagradnem kvizu Si spletni detektiv? in vpišejo svoj elektronski naslov. S sodelovanjem v nagradni igri se udeleženci strinjajo, da z naslova info@varninainternetu.si prejemajo novice in obvestila s področja informacijske varnosti Varne novice na vpisan elektronski naslov. Udeleženec se lahko kadarkoli odjavi iz seznama prejemnikov obvestil. Šteje se, da s sodelovanjem v nagradni igri in vpisom elektronskega naslova sodelujoči pristane na vse pogoje v zvezi z nagradno igro, sprejema pravila nagradne igre in se z njimi strinja.

5. NAGRADNI SKLAD

V nagradnem skladu je 200 (dvesto) nagrad. Vrednost nagrade je manjša od 42,00 EUR in v skladu z Zakonom o dohodnini se akontacija dohodnine ne obračuna.

Vsak izžrebani lahko prejeme zgolj eno nagrado. Zamenjava nagrad za gotovino ni možna. Prenos nagrad na tretjo osebo ni možen. Stroške prevzema nagrade v celoti krije izročitelj nagrade.

Podeljene bodo nagrade:

100 x balzam za ustnice v promocijski embalaži

100 x promocijska majica s kratkimi rokavi

6. POTEK NAGRADNE IGRE

Nagradna igra poteka od 5.10.2016 od 12.00 ure do dne 7.11.2016 do 24.00 ure. K nagradni igri lahko udeleženec pristopi na spletni strani www.spletni-detektiv.si  tako, reši kviz »Si spletni detektiv?«, v katerem odgovarja na zastavljena vprašanja. Če po koncu kviza želi sodelovati v nagradnem žrebanju, mora vpisati elektronski naslov, s čimer tudi potrdi prijavo na e-novice in obvestila s področja informacijske varnosti Varne novice.

Med vsemi, ki bodo vpisali svoj elektronski naslov, bo z naključnim žrebom izžrebanih 200 elektronskih naslovov, t.j. prejemnikov nagrad.

7. ŽREBANJE IN RAZGLASITEV NAGRAJENCEV

Izmed vseh sodelujočih, bo organizator dne 11.11.2016 izžrebal 200 nagrajencev, ki bodo prejeli nagrade. Žrebanje bo potekalo v prostorih Arnesa na naslovu Tehnološki park 18, 1000 Ljubljana, kjer bo med žrebom prisotna tričlanska komisija. Izmed vseh sodelujočih elektronskih naslovov bo računalnik naključno izbral dobitnike nagrade.

Nagrajenec bo o nagradi obveščen po elektronski pošti na naslov, ki ga je vpisal ob sodelovanju, v roku 5 delovnih dni po žrebanju nagrade. Nagrajenci bodo svoje nagrade prejeli po pošti na naslov, ki ga bodo morali poslati po elektronski pošti. Če se nagrajenec organizatorju ne bo javil v roku 8 dni, do nagrade ne bo upravičen. V tem primeru se bo izžrebalo novega nagrajenca. Rezultati žrebanja so dokončni in se nanje ni mogoče pritožiti.

8. ZASEBNOST IN VARNOST PODATKOV

Organizator nagradne igre bo osebne podatke nagrajencev uporabljal izključno za namene izvedbe nagradne igre in podeljevanja nagrad v nagradni igri. Organizator nagradne igre jamči, da podatki, ki jih bodo sodelujoči posredovali (ime, priimek, naslov za dostavo nagrade), ne bodo predani v roke tretji osebi ali uporabljeni kakorkoli drugače, kot je opredeljeno v pogojih nagradne igre.

Ime, priimek in naslov nagrajenca bodo uporabljen izključno za potrebe pošiljanja  nagrade in bodo po končani nagradni igri uničeni, tako da organizator nagradne igre ne bo hranil nobenih zbirk osebnih podatkov.

9. KONČNE DOLOČBE

Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami spletni strani www.varninainternetu.si/beta. Za dodatne informacije pa lahko zainteresirana oseba tudi piše na info@varninainternetu.si

V primeru sporov, ki nastanejo v zvezi z nagradnim žrebanjem, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Ljubljana, 3.10.2016

Komentarji / 13

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. Miha /

  Super ste.

 2. mara praznik /

  Všeč so mi vaša obvestila. Vendar sem mnenja, da bi potrebovala še več znanj o uporabi interneta in prevar. Sem starejša oseba. LP

 3. Franc Pintarič /

  Odličen test. Bravo, Lp

 4. Dušanka /

  Test je odličen…..in upam, da ni “prevara” 🙂 Lep pozdrav iz CE.

 5. Radovan Mikolic /

  Bravo, super ste!! Dodajajte še več primerov, saj sem le na ta način uspel prepričati moje “…škoditi ne more” prijatelje da bolj pazijo.

  Predvsem mi je všeč, da razložite ozadje prevare. Pogosto mi je npr. bilo jasno da gre za prevaro, nisem pa uspel ugotoviti, kako deluje mehanizem, da prevaranti dejansko pridejo do denarja (npr prevara s špotnimi stavmi).

 6. Marko /

  Hm, vse točke sem dobil, čeprav sem se zmotil. Sem pa zvedel nekaj novega, hvala.

 7. simona /

  lepe nagrade in seveda poučen kviz

 8. Sanja /

  super test… pri posodobitvah manjka odgovor: Na telefonu takoj izbrišem vse aplikacije, ki uporabljajo internet in se jezim zakaj ne morem izbrisati facebook aplikacije 😉 hehe
  Vendar resno vprašanje, kako to, da je dovoljeno prodajati mobitele s prednaloženimi aplikacijami, ki jih ni možno odstraniti (oziroma moraš za njihovo odstranitev plačati strokovnjaku, ki uporabi poseben program za odstranjevanje)?

  1. Tomaž /

   Zakaj ne bi bilo dovoljeno? Prodajalec telefonov lahko gor naloži kar mu paše.

 9. LEA /

  Zelo sem vesela vasih obvestil,saj ob vseh novih poizkusih prevarantov resnicno ne ves vec komu se lahko zaupas!
  Veliko uspehov v prihodnje,
  Lea, Celje

 10. Andrej /

  Odličen test…z eno VELIKO pripombo. Namreč, odgovore označujemo z bunkicami v praznih krogcih, kar je na splošno praksa za metodo Izberi-izključno-eno-od-vseh.
  V tem kvizu pa lahko izberemo več, kar bi bil ekvivalent KLJUKICE V KVADRATKU.
  Šele po izpolnjeni polovici kviza sem ugotovil, da je to možno in sem hudo besen. Namesto naziva Spletni NadStražiMojster bi mogoče lahko dobil naziv NadSpletni NuklearnoRaketniLaserskiUltraNadStražimojster. Pih, pa sem si zapravil naziv…

 11. Franko /

  Še več takih in podobnih vprašalnikov. Lahko tudi kaj o obnašanju pri pošiljanju e-pošte, ko dobiš tudi po sto in več naslovov.

 12. BorC /

  kolk je pa blo vseh možnih točk

  LP