Skoči na vsebino

Mesec maj v znamenju varne rabe interneta

Ob prihajajočem svetovnem dnevu informacijske družbe, je pomembno opozoriti tudi na vidik varnosti.

Bliža se 17. maj, ki ga je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila za svetovni dan informacijske družbe. Namen razglasitve je vsakoletna promocija interneta kot globalnega medija in posledično zmanjševanje digitalne ločnice. Vzporedno je treba posebno pozornost nameniti izgradnji zaupanja uporabnikov v informacijsko-komunikacijske tehnologije, ki pa ga je potrebno pridobiti z boljšo varnostjo in varovanjem zasebnosti.

Obeležitvi dneva informacijske družbe se pridružuje tudi Arnesov SI-CERT, slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih. SI-CERT bo v mesecu maju izvajal akcije ozaveščanja o informacijski varnosti, ki bodo potekale v sklopu programa Varni na internetu.

Potujoča info točka Varni na internetu bo gostovala v večjih nakupovalnih središčih v Celju, Ljubljani in Mariboru, s ciljem informirati uporabnike o različnih spletnih prevarah, varnem spletnem nakupovanju, varstvu osebne identitete v družabnih omrežjih in pa opozoriti na pomembnost varnega gesla. Ob pomoči Urada informacijskega pooblaščenca, Zveze potrošnikov Slovenije in Centra za varnejši internet SAFE-SI bodo obiskovalci lahko na enem mestu dobili več koristnih informacij o varni rabi interneta.

Info točka Varni na internetu bo prisotna:
  • 7. maja v Citycentru v Celju
  • 14. maja v Cityparku v Ljubljani
  • 21. maja v Supernovi v Ljubljani
  • 28. maja v Europarku v Mariboru

Se vidimo!

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.