Skoči na vsebino

Lažni SMS za nakup vinjete s popustom

Na večje število slovenskih mobilnih tel. številk je bilo poslano oglasno SMS sporočilo za nakup vinjete s popustom:

Primer SMS sporočila
Primer SMS sporočila

Povezava vodi na spletno stran, preko katere naj bi bil možen nakup nekaterih izdelkov, med drugim tudi vinjete s 50% popustom. Navedena je zgolj tel. št., ki pa spada med premijske številke (skupina 090), na katere je klic precej dražji od klica na navadne tel. številke.

Lažna spletna stran, kjer naj bi dobili vinjete s popustom.
Lažna spletna stran, kjer naj bi dobili vinjete s popustom.

Na spletni strani ni navedenih nobenih kontaktnih podatkov, kdo stoji za spletno stranjo, ni navedenih pogojev poslovanja, kontaktni obrazec ne deluje. Navedeno je zgolj “Copyright © 2016 Hallo Group Ltd. “, kar pa je lahko povsem izmišljen podatek. Uporabniki, ki so klicali na navedeno tel. št. so sporočili, da se po vzpostavitvi povezave javi odzivnik, da so vsi operaterji zasedeni, nato pa na klic tudi po več minutah čakanja nihče ni odgovoril, s čemer so utrpeli kar nekaj škode.

Glede na navedeno lahko trdimo, da gre pri tej ponudbi za prevaro, tako da uporabnikom močno odsvetujemo, da preko te spletne strani poskušajo priti do vinjete.

Domena hallokupon.si je bila sicer registrirana v Sloveniji, kontaktni podatki o nosilcu domene pa so razvidni na spletni strani https://www.register.si. Pri tem opozarjamo, da el. naslov nosilca domene ne predstavlja nujno osebe s tem imenom.

Podatki o nosilcu domene
Podatki o nosilcu domene

Po sedaj pridobljenih informacijah ne vemo, kako so pošiljatelji pridobili podatke o telefonskih številkah uporabnikov.  Nadzorni in prekrškovni organ nad izvajanjem Zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) je Tržni inšpektorat. V primeru neupravičenega oškodovanja lahko oškodovanci sprožijo ustrezne postopke prijave na policiji.

Komentarji / 8

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

 1. Tanja /

  Jaz sem vceraj sigurno pol ure cakala ko sem klicala na to stevilko in ce mi slucajno res nabije racun nevem kaj bom naredila tega gospoda lepo prosim da nekdo privije in naj poravna vse stroske!!Tanja

 2. Gašper /

  Mene je zmotilo plačilo po povzetju. Že to je velik alarm, kako veš, da je notri vinjeta.
  Dodatno pa vem, da vinjet v majhni nakladi ni mogoče dobiti s popustom. Nekaj let nazaj je bila min količina 20 000 vinjet.

 3. Andrej /

  Zanima me, kako so sploh prišli do moje telefonske števeilke, ker niti ni objavljena v telefonskem imeniku, obenem imam pa blokirana komercialna sporočila. Hvala

 4. Robert /

  Malokdaj se odločim za nakup preko spleta pa še zdaj sem potegnil kratko 10 minut sem čakal na njihovem odzivniku..to me je stalo 27€ sem preveril porabo pri svojem operaterju.Upam ,da se najde storilec in nam povrenejo denar.lp

 5. T /

  Eno vprašanje, ki je sicer namenjeno Siolu a mislim, da je na “pravm mestu”: Zakaj Siol že ob prvi prijavi take številke ne blokira / izklopi in s tem prepreči oškodovanje tako uporabnikom kot tudi njim?

 6. ZDENKA /

  Spoštovani, tudi sama sem nasedla tej prevari in me je pošteno sram, ker ponavadi ne nasedam takim stvarem.Mnogo prepozno sem sama ugotovila, da sem nasedla prevari, ki me bo stala verjetno 200 Eur. Verjetno se nimam kam pritožit, ker sem sama kriva. Za mojo penzijo bo to kar velik udarec. Če pa imate kakšen nasvet, bi ga bila zelo vesela.
  Hvala

 7. Mara /

  Zadovoljna sem z vašim obveščanjem in vesela, da skrbite za nas.
  Veliko uspehov vam želim in lep dan.

 8. Andreja /

  Tudi jaz sem prejela, celo dvakrat, tole ponudbo. Nasednji dan pa, glej ga šmenta, še obvestilo, da je moja stevilka osvojila en milijon dolarjev v Fifa uk.
  Sploh ne vem kaj bom z vsemi temi ugodnostmi !!!??? Lp