Skoči na vsebino

Preden se odpravimo na zaslužen dopust, je treba še načrtovati pot, poiskati in rezervirati hotel, kupiti letalske vozovnice ali vstopnice za glasbeni festival. In splet je tu gotovo nepogrešljiv. Marsikdo med nami se brskanju po spletu ne bo odpovedal niti med poležavanjem na plaži. Da pa bi dopust minil čim bolj brezskrbno, si preberite kratek e-priročnik Varni na internetu – tudi na počitnicah.

V priročniku boste našli opise najpogostejših počitniških goljufij, na katere lahko naletite, ko na spletu brskate za apartmaji, turističnimi agencijami ali vstopnicami za različne prireditve. Ko boste prispeli na vašo destinacijo, bo verjetno na voljo več možnosti dostopa do interneta (javni računalniki, Wi-Fi, mobilni internet), vendar niso vse enako varne. Zato preverite tudi nasvete, kako varno pregledovati e-pošto, uporabljati družbena omrežja  in plačevati s kreditno kartico.

Priročnik Varni na počitnicah
Naslovnica priročnika "Varni na počitnicah"

Prenesi e-priročnik TUKAJ 

Za predvajanje videa je potrebno sprejeti YouTube-ove piškotke. Z namestitvijo boste dostopali do storitve YouTube, ki jo zagotavlja in nadzoruje zunanji ponudnik.

Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve