Skoči na vsebino

Izjava o zasebnosti na strani Mit ali resnica

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Naše spletno mesto uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  1. začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  2. lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali,, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Katere piškotke uporabljamo na spletnem mestu Mit ali resnica?

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke lastne analitične storitve Piwik, ki so tako trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov, optimizacija uporabniške izkušnje). Omogočajo nam, da ocenjujemo uspešnost izobraževalnih kvizov. Vse podatke uporabljamo interno in zgolj v namen izboljševanja spletnega mesta in načrtovanja drugih komunikacijskih akcij. Vsi podatki, vezani za vaš obisk našega spletnega mesta, so v anonimizirani obliki shranjeni na strežnikih javnega zavoda Arnes, v okviru katerega deluje SI-CERT, ki izvaja projekt Varni na internetu.

Za potrebe optimiziranja oglaševalskih akcij na spletnem mestu določene podatke zbiramo tudi s pomočjo tehnologije slikovne pike (pixel tags), in sicer uporabljamo Facebook Conversion Tracking Pixel, ki je namenjen merjenju uspešnosti Facebook oglaševalskih akcij. Facebook Pixel nam omogoča, da ugotovimo kateri Facebook oglasi vodijo uporabnike na naš kviz. Podatki, ki ji na tak način pridobimo,  nam lahko povedo, koliko uporabnikov je prišlo na stran, kjer se nahaja kviz in koliko vprašanj so rešili. Podatke bomo pridobivali s pomočjo Facebook Tracking Pixel samo za čas trajanja komunikacijske akcije Mit ali resnica?, in sicer samo za čas, ko bodo aktivni Facebook oglasi (do 7.4.2017)

Seznam piškotkov na spletnem mestu:

_pk_id.[UID] Piwik Traja 2 leti. Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.
_pk_ses.[UID] Piwik Traja 2 leti. Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.
piwik_ignore Piwik Traja 2 leti. Vodi uporabnikovo odločitev o zavrnitvi piškotkov
PIWIK_SESSID Piwik Izbriše se ob zaprtju seje. Sejni piškotek vodi uporabnikovo Piwik sejo.

Izklop analitičnih piškotkov

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.