14.05.2014

Naprave z Applovim iOS operacijskim sistemom imajo možnost varnega brisanja že vgrajeno. Dostopna je preko “Settings” aplikacije, izberemo »General« -> »Reset«, nato pa izberemo »Erase All Content and Settings«

7
Če vas zanimajo podrobnosti – podatki na modernih iOS napravah so strojno zašifrirani, brisanje pa varno uniči le šifrirni ključ in tako naredi podatke neuporabne. Zato je postopek hiter. Na starejših verzijah (iPhone 3G in starejši iPod touch) pa lahko postopek traja celo nekaj ur, zato napravo prej priklopite na polnilec.

 

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Ukradli so mi pametni telefon. Kaj zdaj?

Skušajte si predstavljati, kaj bi kraja pametnega telefona pomenila za vas: izgubite 700 evrov (oziroma toliko, kot boste morali nameniti za nakup novega telefona), ostanete brez vseh telefonskih številk, izgubite leta spominov, fotografij in filmov, na telefonu hranite intimne vsebine, do katerih nenadoma dostopa nepovabljeni, uporabljali ste aplikacije za spletno…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *