21.03.2011

Če bi strnili tri ključna vodila, kako zaščititi računalnik, bi se glasila:

  1. posodabljajte nameščeno programsko opremo

  2. posodabljajte nameščeno programsko opremo

  3. posodabljajte nameščeno programsko opremo

 

Ves čas ponavljamo našo mantro, kako pa lahko sploh preverite, katere programe že imate nameščene in ali jih je potrebno posodobiti?

Hitro diagnozo vam ponuja test Health Check!

Gre za spletno aplikacijo, ki se zažene prek vašega spletnega brskalnika in preveri, ali imate nameščene potrebne varnostne komponente (zaščita pred virusi, zaščita pred vohunskimi programi, varnostno kopiranje itd.) in katere nameščene programe je potrebno posodobiti.

 

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Računalniški virusi od A do Ž

Janez verjame, da je pred računalniškimi virusi varen. Poglejte: ne obiskujete spornih spletnih strani, ne prenaša filmov in piratskih vsebin ter ne klika na čudne povezave. Na sploh ne klika rad in na živce mu gredo vsa obvestila o raznih posodobitvah ki za nameček zahtevajo ponoven zagon računalnika. In če…

Komentarji (2)
  • Sita sem piškotkov, sita sem posodabljanja razne programske opreme, da se spreminjajo Windowsi in njegovi programi, da računalniška oprema zastara, takoj ko je izdelana itd.

  • Patricija, posodabljanje, izboljšanje tako storitev kot izdelkov, nove aparature itd. to je vodilo v svetu. Temu se ne moreš izogniti in se nikoli ne bomo. Nikoli v sedanjem času ni možno razviti končno verzijo česarkoli. Edina rešitev je – neuporaba tistega, kar komu ni všeč ali mu preseda. Svet se je razvijal, se razvija in se bo razvijal. Tako pač deluje svet in mi v njem pa nam je všeč ali ne. Res pa se s tem vedno bolj oddajujemo od povezave z naravo. Ampak imamo možgane za razmišljanje in roke za delo, ustvarjanje. Nihče ne pride na svet že pameten, ampak se celo življenje učimo, ustvarjamo, razvijamo, nadgrajujemo. Žal veliko preveč za pogubo, nekaj pa tudi za izboljšanje kvalitete življenja. Kaj je boljša kvaliteta življenja, je pa stvar posameznika.

  • Vaš komentar

    Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
    Obvezna polja so označena z *