Skoči na vsebino

Bi delali od doma za 10.000 € na mesec?

Ste tudi vi prejeli BBC novico, kako je mati samohranilka iz Ljubljane sprejela ponudbo za delo od doma in sedaj zasluži vratolomnih 10.000 € na mesec? Seveda gre za lažno spletno mesto.

Lažno BBC spletno mesto
Slika lažnega spletnega mesta BBC

Spletno mesto se nahaja na domeni bbc11.co.uk in ne bbc.co.uk, v podnaslovu se omenja Ljubljana, čeprav je potem vseskozi govor le o Katherine Baker iz Kalifornije, ker programska koda vstavi mesto glede to, od kod brskate.

Koda prilagodi lokacijo glede na lokacijo uporabnika
Izvleček kode, iz katerega je razvidno, da se oglas prilagodi glede na lokacijo uporabnika

Povezava na začetku članka vas usmeri na keyinternetjobs.com, ki vam bo verjetno ponudil mamljive zaslužke, le če boste prej nekaj malega vplačali.

Če želite sami preveriti, ali gre za poskus goljufije, ali ne, boste seveda v Google vpisali recimo “keyinternetjobs.com scam”. Pričaka vas veliko število spletnih mest z lažnimi ocenami, ki vas prepričujejo, da ne gre za prevaro. Tu jasno vidimo, kako goljufi izrabljajo tudi iskalnike za promocijo svojih goljufij. Dokaj prozoren primer je scamx.net, ki po enaki predlogi promovira številne goljufive sheme.

Goljufi na splet objavljajo lažne trditve, da ne gre za prevaro.
Primer teksta s spleta, v katerem goljufi prepričujejo, da ne gre za prevaro.

Vedno torej preverite, od kod ponudba prihaja in kam vodijo spletne povezave.

Komentarji / 2

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. Zvonka Misja /

    tudi sama sem že večkrat prejela takšne sms, pa sem dobila opozorilo, da jih ne odpiram in jih takoj izbrišem, to tudi počnem, ker me je nekoč drago stalo, veliko ljudi pa tega ne ve, ker smo večina laiki tudi na spletu. Lepo, da se najde kdo, ki na takšne stvari opozarja. Veliko poslovnega uspeha Vam želim in lep pozdrav! Misja

  2. spela /

    ja na svetu je vedno vec goljufov ki bi radi zasluzili tisti ki pa bi radi zasluzili na posten nacin pa nimajo veliko priloznosti svet je vedno bolj neposten