Skoči na vsebino

Vodila spletne varnosti

Bodite previdni pri nakupu storitev ali izdelkov, ki jih neznanci ali ponudniki dvomljivega slovesa nudijo po neverjetnih cenah.

Pozanimajte se, s kom imate opravka. Pred namestitvijo programske opreme, nakupom izdelka ali posredovanjem osebnih podatkov se vedno skrbno pozanimajte, komu nameravate zaupati svoje podatke oziroma denar.

Ne izpostavljajte se nevarnostim. Pri uporabi javnih računalnikov (knjižnice, cyber cafe) za dostop do družabnih omrežij, spletnega bančništva ali drugih spletnih mest, kjer je potreben vpis z uporabniškim imenom in geslom, se morate zavedati, da so ti računalniki zaradi svoje narave delovanja ponavadi precej pogosteje okuženi kot običajno. Če uporabljate nezaščitena brezžična omrežja, pa lahko vašo komunikacijo prestreza kdorkoli v bližini.

Podrobnosti zadržite zase. Osebnih in bančnih podatkov ne pošiljajte prek spleta, preden natančno ne preverite identitete tistega, ki vas prosi za te podatke.

Pazite na gesla. Izberite tako, ki ga ni lahko uganiti, in ne uporabljajte enega gesla za vse storitve. Nikomur ne zaupajte svojega gesla in ga ne shranjujte v bližini svojega računalnika.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.