Skoči na vsebino

Varna povezava z banko

Vedno preverite varnost povezave in pravilnost naslova URL, ko dostopate do vašega spletnega bančnega računa.

  1. Bodite pozorni na obliko URL spletnega naslova https://mojabanka.si. V spletnem brskalniku varno povezavo ponazarja sličica sklenjenega ključa ali ključavnice, ki se nahaja v spodnjem levem kotu ali pa v URL-vrstici. Sličici dokazujeta, da deluje sistem šifriranja za zaščito zaupnosti podatkov, ki se prenašajo preko interneta med uporabnikom in strežnikom vaše banke. Le-to pomeni, da je prenos podatkov med vami in bančnim strežnikom šifriran ter tako skrit pred očmi morebitnih vsiljivcev v omrežju.
  2. Uporabljajte t. i. varne zaznamke (secure bookmark), kjer imate kot zaznamek shranjeno spletno stran banke v »HTTP over SSL« obliki (https)
  3. Ob prijavi na spletne strani, ki imajo kakršnokoli povezavo z vašim denarjem, vtipkajte URL-naslov spletne strani neposredno v naslovno vrstico v HTTPS-obliki.
  4. Pred uporabo zaprite vsa okna trenutno odprtega izbranega brskalnika ter na novo odprite izbrani brskalnik, v katerem opravljate vse svoje bančne storitve. Ko končate, se vedno odjavite iz sistema spletne banke oz. iztaknite čitalec kartic in zaprite okno brskalnika.
  5. En brskalnik uporabljajte izključno za prijavo v sistem svoje spletne banke, za pregledovanje drugih spletnih strani, brskanje po spletu, nalaganje programčkov itd. pa uporabljajte drug brskalnik.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.