Skoči na vsebino

Dajte prednost slovenskim ponudnikom

Podjetja pogosto zaradi nižanja stroškov namestijo spletne strani in elektronsko pošto pri ponudniku iz tujine. Vendar lahko pri ponudniku pride do težav v poslovanju in podjetje naenkrat izgubi dostop do svojih vsebin ter podatkov. Ker za tujega ponudnika slovenska zakonodaja ne velja, ima lahko podjetje velike težave pri reševanju izgubljenih podatkov, uveljavljanju pravne varnosti in ugotavljanju odškodninske odgovornosti.

Z registriranjem lastne domene ter gostovanjem na strežnikih slovenskih podjetij si boste zagotovili večjo odzivnost in pravno varnost, bistveno pa boste skrajšali tudi reševanje morebitnih težav.

Velja še omeniti otežen postopek v primeru izgube gesla za elektronsko pošto pri tujem ponudniku. Ker je večina ponudnikov spletnih storitev (npr. Gmail, Hotmail, Facebook) lociranih v ZDA, vas bodo lahko prepoznali kot pravega lastnika računa šele po dolgem in zapletenem postopku.  Zato premislite, ali ne bi za elektronsko pošto in druge spletne storitve uporabljali poštnega naslova pri slovenskem ponudniku. Pri teh je urejanje problema izgubljenega oziroma ukradenega gesla veliko zanesljivejše, preprostejše in hitrejše.

Komentarji / 0

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.