Skoči na vsebino

Aktivirajte 2-faktorsko avtentikacijo za vaš Dropbox račun

Če ste uporabnik Dropbox storitve shranjevanja v oblak, lahko še dodatno zaščitite svoj račun z aktiviranjem dvofaktorske avtentikacije.

Na spletni strani se prijavite v svoj Dropbox račun, izberete zavihek Security, nato v razdelku Account sign in izberete možnost Change.

Aktivirajte 2-faktorsko avtentikacijo  " aria-label="Povečaj fotografijo" data-lity>
Pojavno okno za 2-faktorsko avtentikacijo

Po vnosu gesla izberite, kakšno vrsto 2-faktorske avtentikacije želite: preko SMS sporočil ali s pomočjo mobilne aplikacije za pametni telefon.

Izberite vrsto naprave
Pojavno okno za izbiro vrste naprave

Pri možnosti pošiljanja SMS sporočil v naslednjem koraku vnesete številko svojega mobilnega telefona, kamor vam pošljejo potrditveno kodo. Po potrditvi kode prejmete še 16-mestno geslo za primer, če bi želeli onemogočiti 2-faktorsko avtentikacijo npr. ob izgubi telefona. Geslo prepišite na list papirja in varno shranite.

Po kliku na Enable two-step verification je postopek končan, namestiti morate le še zadnjo verzijo Dropboxa na vaš računalnik.

Če imate pametni telefon, lahko namesto možnosti prejemanja SMS sporočil izberete tudi možnost avtentikacije s pomočjo aplikacije za generiranje enkratnih, časovno omejenih  varnostnih gesel. Postopek namestitve in uporabe za sisteme Android, iPhone, Blackberry in Windows Phone 7 je opisan na spletni strani https://www.dropbox.com/help/363/en#2fa-apps.

Pa še nekaj uporabnih povezav:

Komentarji / 2

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. danijel brestovac /

    pa saj to ni res. danes, 27.8, sem poskusil to urediti, pa tega moj dropbox, s katerim imam 20GB podatkov v oblakih, sploh nima.

  2. danijel brestovac /

    se opravičujem. sem naknadno našel prek vaše povezave.