27.08.2012

Če ste uporabnik Dropbox storitve shranjevanja v oblak, lahko še dodatno zaščitite svoj račun z aktiviranjem dvofaktorske avtentikacije.

Na spletni strani se prijavite v svoj Dropbox račun, izberete zavihek Security, nato v razdelku Account sign in izberete možnost Change.

 

 

 

Po vnosu gesla izberite, kakšno vrsto 2-faktorske avtentikacije želite: preko SMS sporočil ali s pomočjo mobilne aplikacije za pametni telefon.

 

 

 

Pri možnosti pošiljanja SMS sporočil v naslednjem koraku vnesete številko svojega mobilnega telefona, kamor vam pošljejo potrditveno kodo. Po potrditvi kode prejmete še 16-mestno geslo za primer, če bi želeli onemogočiti 2-faktorsko avtentikacijo npr. ob izgubi telefona. Geslo prepišite na list papirja in varno shranite.

 

 

 

 

Po kliku na Enable two-step verification je postopek končan, namestiti morate le še zadnjo verzijo Dropboxa na vaš računalnik.

Če imate pametni telefon, lahko namesto možnosti prejemanja SMS sporočil izberete tudi možnost avtentikacije s pomočjo aplikacije za generiranje enkratnih, časovno omejenih  varnostnih gesel. Postopek namestitve in uporabe za sisteme Android, iPhone, Blackberry in Windows Phone 7 je opisan na spletni strani https://www.dropbox.com/help/363/en#2fa-apps.

Pa še nekaj uporabnih povezav:

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Osnovna zaščita pred virusi

Na trgu programske opreme je veliko izdelkov in storitev, ki lahko bistveno izboljšajo stopnjo zaščite vašega računalnika. Osnovno zaščito vašega računalnika sestavljajo tri ključne komponente, ki enostavno morajo biti nameščene, še preden se povežete v internet:   1. Aktiviran požarni zid Požarni zid (angl. firewall) prepreči dostop do storitev vašega…

Komentarji (2)
  • pa saj to ni res. danes, 27.8, sem poskusil to urediti, pa tega moj dropbox, s katerim imam 20GB podatkov v oblakih, sploh nima.

  • Vaš komentar

    Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
    Obvezna polja so označena z *