Skoči na vsebino

Nakup vstopnic prek portala viagogo.com

Greste na koncert, nogometno tekmo, tenis? Potem ste skoraj zagotovo v Google iskalnik vpisali vaš dogodek in med raznoliko ponudbo zasledili tudi portal viagogo.com. Ponudnik vstopnic Viagogo se zelo pogosto prikaže na prvem mestu, zagotovo pa vsaj med prvimi petimi zadetki, saj nudi poljubne karte za skoraj vsak glasbeni ali športni dogodek.

Spletni portal Viagogo se pojavi med prvimi zadetki
Posnetek zadetka za Viagogo na spletnem brskalniku Google

Pa so res tako 100% zanesljivi kot trdijo že v oglasu?

S strani nekaterih uporabnikov smo prejeli prijave, da so naročili različne vstopnice na spletni strani viagogo.com, po plačilu kart pa jih nekateri niso prejeli. Razočarani kupci so večkrat pisali na objavljen elektorski naslov oz. kontaktirali center za podporo uporabnikom, vendar odgovora niso prejeli. Nekateri uporabniki pa so vstopnice dejansko prejeli, vendar dogodka vseeno niso videli, saj plačane karte žal niso bile veljavne.

Spletna stran Viagogo
Spletna stran Viagogo.

Če želite na viagogo.com kupiti vstopnico, se vam po izboru dogodka najprej prikaže obvestilo, da se karte za vaš dogodek iščejo, koliko ljudi si ogleduje ta dogodek ter koliko kart za izbrani dogodek je še na voljo. V kolikšni meri so ti podatki točni, žal ne moremo vedeti.

Podatki na spletni strani žal niso preverljivi
Stran na Viagogo, kjer nam prikaže informacije o kartah in povpraševanju

Ko se vam prikažejo karte, ki so na voljo, imate možnost izbrati število vstopnic, ki jih boste kupili. Pri tem je potrebna previdnost, saj so cene nekoliko zavajajoče. Primer na sliki: če izberemo 2 vstopnici, se prikaže cena 156 evrov, vendar moram biti pazljivi, saj to pomeni cena za 1 karto.

Bodite pozorni na ceno!
Stran na Viagogo, kjer je navedena cena vstopnice

Če se odločite za nakup, bodite zelo pozorni, da ceno za izbrano količino vstopnic v naslednjem koraku tudi preverite. Končna cena se izpiše v levem kotu, ki pa se po sprehajanju po strani navzdol skrije.

Pred plačilom še enkrat skrbno preverite ceno!
Stran na Viagogo, ko dodamo karte v košarico

Pred zadnjim korakom za nakup dobro preverite končno ceno, ki pa ob vpisu podatkov vaše kreditne kartice ni vidna, saj se spletna stran že sama postavi na takšno pozicijo, da je okno s ceno skrito. Če se sami z miško ne sprehodite do vrha strani, končne cene ne boste videli na ekranu. Le-ta bo vidna potem na izpisku vaše kreditne kartice, ko bo plačilo že izvedeno. Tako bi v tem primeru (na sliki spodaj) za nakup dveh kart za ogled izbranega dogodka plačali kar 442 EUR, saj je potrebno plačati stroške dostave ter stroške njihovih storitev.

Izognite se razočaranju ob nepričakovano visokem znesku plačila!
Zaslon, ki prikazuje zadnji korak pred nakupom vstopnic

Zato uporabnikom svetujemo, da natančno preverijo pogoje nakupa, da ne bodo potem na koncu razočarani.

Več informacij, na koga se lahko obrnete v primeru težav pri samem nakupu na viagogo.com, najdete v prispevku RTV Slovenija, ki so ga pripravili v oddaji “Kje pa vas čevelj žuli”:    http://val202.rtvslo.si/2018/01/kje-pa-vas-cevelj-zuli-120/

Komentarji / 8

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. Anka /

    Pravkar sem kupila preko spleta 4 vstopnice za majski koncert Andre Rieu preko Viagogo. Šele po vseh potrditveh sem videla, da je cena višja kot je navedeno na začetku nakupa. Mi lahko kdo svetuje, kako prekiniti nakup. Hvala za nasvet.

    1. Varni na internetu /

      Pozdravljeni. Na žalost vaša težava presega naša pooblastila. Mi o nepravilnostih zgolj obveščamo. Predlagamo, da se čim prej obrnete na na Tržni inšpektorat RS in vašo izbrano banko in preverite, če je možno uveljaviti chargeback zahtevek.

    2. Jana /

      Pozdravljeni,

      zgodilo se mi je popolnoma enako, šele sedaj sem ugotovila, da Viagogo ni uradni prodajalec. Ste ga.Anka uspela kaj urediti?

  2. Ana /

    Pozdravljeni, ze mesec dni bijem bitko z Viagogo. Tudi jaz sem njihova zrtev. Tocno to,kar ste zapisali,se je dogajalo med mojim nakupom,saj na isti dan nisem mogla kupit vstopnic preko Eventima za koncert v Mb (eventim v tistem casu se ni smel objavit uradnih podatkov na spletu,zakaj nakup ni mogoc,ker se organizator ni znal odlocit o statusu koncerta), nakup ni bil mozen niti na Petrolu. Posledicno sem iskala drugega ponudnika kart in kot zapisano,google vrze prvo opcijo Viagogo,ki je super prevedena v slo jezik. Kasneje,zal,sem izvedela,da je organizator na svoji FB strani javil,da je koncert bil prestavljen se isti dan. Dejansko je bil odpovedan-ta izjava, da je prestavljen je v osnovi bila napacna s strani organizatorja (ce je koncert prestavljen,mora objavit nasl datum z lokacijo) in je ključno vplivala tudi na moje tezave z Viagogo. Problem torej ni le goljufija s strani Viagogo,ampak polno lukenj pri objavljanju statusa koncerta s strani organizatorja, kar so potem objavljali spletni mediji in Eventim (viagogo pravi,da dobiva info o statusu koncertov od kupcev in prodajalcev,kar je tudi farsa,ni res). Naj opozorim, da koncert ne more biti hkrati odpovedan in prestavljen hkrati, ce nima izbranega nasl termina. Ta terminologoja je pomembna prav za prodajalcekart (uradne in neuradne),saj z njimi drzijo v rokah vas denar. Eventim je sicer korektno vracal denar strankam.
    Nobena policija in inspektorat ne pomagajo,saj je podjetje stacionirano v Švici. Prijavite se v fb skupino Victims of Viagogo. Denarja od njih ne bom prejela,ceprav so prejeli dokaze, da je koncert odpovedan. Tudi kart mi niso poslali.

  3. Edi /

    Kupil karte za nogometno tekmo Barcelona-Levante. Plačal 115 za dve, cena na elektronskih vstopnicah je 27 za eno. Šele v Barceloni bom videl, če bom s temi vstopnicami lahko vstopil na Camp Nou…….

  4. Matjaž /

    Kupil vstopnice za koncert Lane Del Rey Verona, na viagogo je bilo zapisano da stane karta 101 €, stroški pošiljanja 11€. Ko sem karte fizično prejel, je cena na karti 57€!!

  5. Drago /

    Kupil 2 karti za koncert Andre Rieu 26.11.2022 v Stožicah. Plačal 25.07.2022 in do danes čakam na karte. Dva dni pred koncertom. Verjetno bom tudi jaz ostal z dolgim nosom in brez 183 €.

  6. XF /

    Tudi sama sem postala žrtev njih in pišem maile vsak dan, da mi vrnejo refund nazaj ker nekateri so to prejeli. To je neverjetno. Ali bodo te ljudje kadarkoli odgovarjali za svoja dejanja? Kam se obrniti? Ali res nihče v Evropi ni odgovoren za to? Na banko sem podala reklamacijo, upam da je to isto kot chargeback zahtevek?