Varne novice

Prijavite se na Varne novice in bodite obveščeni! Prejemali boste obvestila o aktualnih spletnih goljufijah in nasvete za varno spletno nakupovanje, mreženje in e-bančništvo.

Bodi seznanjen - na naši Facebook strani spremljaj opozorila o novih spletnih goljufijah!   
Meni

Vabe v SMS klub tudi na Instagramu

Razne ankete in nagradne igre, ki obljubljalo bone za nakupovanje, točenje goriva itd. so že stari znanci na Facebooku. Sedaj pa se oglasi, ki obljubljajo vredne nagrade v zameno za en sam klik, selijo tudi na Instagram, zato previdno! Gre za vabe v SMS klub, zelo verjetno ne boste kar tako dobili novega iPhone 7, boste pa imeli na položnici vsak mesec 20 € več!

Kako prepoznate lažne nagradne igre, ki so le krinka za SMS klub?

iphone7-nagrade

Takšni oglasi vedno vsebujejo sliko, na kateri vidimo kup dragih telefonov, ki samo čakajo, kdaj bodo odposlani. Zastonj iPhone 7! Dobite enega zastonj takoj! Kaj pa je še danes zastonj? 

 

 

 

dobi-iphone-7

Slovnične napake (očiten Google Translate prevod), en sam klik do vredne nagrade…hm, že to sta 2 znaka, da morate biti pozorni.

 

drobni-tisk

Drobni tisk, ki ga žal veliko uporabnikov ne prebere dovolj natančno, razkrije, da gre za starega znanca – SMS klub. Cena storitve je približno 20 € na mesec!

Več koristnih nasvetov, kako se lahko izognete nenamerni včlanitvi v  SMS klub so pripravili na Agenciji za komunikacijska omrežja. Vedno pa velja pravilo, da dobro preberete pogoje in pravila katerekoli nagradne igre, v kateri sodelujete. Če pa morate vpisati svojo telefonsko številko, bodite še toliko bolj previdni!

Oceni članek
Vabe v SMS klub tudi na Instagramu

Tvoj komentar

Vaš email ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *

Uporabljate lahko sledeče HTML tag-e in parametre:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Prijavite se na Varne novice in bodite obveščeni! Prejemali boste obvestila o aktualnih spletnih goljufijah in nasvete za varno spletno nakupovanje, mreženje in e-bančništvo.