28.01.2016

Facebook vsake toliko časa spreminja nastavitve zasebnosti. Zato je dobro, če uporabniki nekajkrat letno preverimo, kako do našega profila dostopa javnost oz. vsi, ki niso na seznamu prijateljev, katere fotografije si lahko ogledajo neznanci in katere osebne podatke delimo s celim svetom. Verjetno ni nobene potrebe po tem, da je sta vaš elektronski naslov in telefonska številka javna. Zelo natančno lahko nastavite objave, za katere želite, da so vidne vsem; osebni dosežki, opravljeni tečaji … Nikoli ne veste, kdaj bo na vaš profil naletel bodoči delodajalec. Lahko se pa odločite in omejite vidnost vseh objav samo na vaše prijatelje.

 

Vsebina profila

Posebej za vsako objavo ali fotografijo na vašem profilu lahko določite, da je vidna samo vam, vsem prijateljem, prijateljem vaših prijateljev ali celotni javnosti. Kliknite na menijski gumb s tremi pikami in izberite možnost ‘Poglej kot’.

 

Kako me na Facebooku vidijo drugi?
Kako me na Facebooku vidijo drugi?

 

Lahko preverite, kako do vašega profila dostopjao posamezni prijatelji ali pa celotna javnost.
Lahko preverite, kako do vašega profila dostopjao posamezni prijatelji ali pa celotna javnost.

 

 

Slike, na katerih vas označijo prijatelji

Poskrbite, da vas prijatelji ne bodo več označevali na kočljivih fotografijah. Omejitev označevanja pomeni, da vam Facebook vsakič, ko vas nekdo označi, to najprej pošlje v pregled. Vi pa se sami odločite, ali želite, da je oznaka sploh vidna na vaši časovnici.

Nastavitve Facebook časovnice
Izberite nastavitve Facebook časovnice.

 

Vključite možnost 'Poglej objave, v kateri so te označili' in natančno preglejte in posodobite vse ostale nastavitve.
Vključite možnost ‘Poglej objave, v kateri so te označili’ in natančno preglejte in posodobite vse ostale nastavitve.

 

Vsebine, ki vam lahko pomagajo
1

9 top prevar na družbenih omrežjih

Facebook  nam omogoča navezovanje in  razvijanje stikov s širokim krogom ljudi. Vendar bolj je družabno omrežje popularno, bolj se razvijajo tudi goljufije, ki to »povezovanje« in »druženje« izkoriščajo za hitro širjenje prevar. Facebook ni samo zabavo in deljenje videov s kužki. Poplava nagradnih iger in različnega smetenja po časovnici se…

Komentarji (6)
  • Spoštovani, moram vam priznati, da je ravno ta sprememba, ki je bila pred kratkim, mnogo slabša. Sedaj lahko vidijo moj zid celo tiste osebe, za katere prej niso imele dostopa oz. ga niso mogle videti. Tako da sploh ne vem, kako pridem do nastavitve, da ne vidi vsaka oseba mojega zidu. Pri Kako se povezati (Who can post on your Wall?)? sta le dve opciji, moji prijatelji ali samo jaz oz. brez po meri, medtem ko je bilo prej več možnosti. Če se motim, prosim, da mi odgovorite, da ne spet prišlo do kakšne zlorabe. Hvala in lep pozdrav

    • Na Facebooku lahko preverite, kako ostali vidijo vaš profil. To storite tako, da v svojem profilu zgoraj
      desno kliknete gumb “Poglej kot …”, in v obrazec vpišete ime prijatelja ali kliknete na “public”, če
      hočete videti, kako je vaš profil javno viden. Če boste opazili, da je vaš
      profil preveč odprt, lahko za vsako objavo določite, komu je vidna, in sicer s klikom na gumb zraven
      objave (npr. slika, album, objava na zidu ipd.).

      Drugače pa si lahko na strani “Nastavitve zasebnosti” pri “Nadzor vaše privzete zasebnosti” privzeto
      nastavite, kdo vse lahko vidi vaše objave. Če želite imeti zaprt profil, lahko nastavite, da vaše objave
      vidijo samo “Prijatelji” (ali morda “Prijatelji vaših prijateljev”).

      Če je glede tega še kakšna nejasnost, smo seveda na voljo za pomoč preko elektronske pošte, morda pa bi
      bilo še najbolje, da nas pokličete na 01/4798822.

  • Pozdravljeni,
    večina nastavitev imam samo za prijatelje, razen profilne slike, da če me kdo išče me lahko prepozna in kontaktira, saj brez slike je to brca v temo. Moti me edino to, da so poleg slike vidni tudi komentarji slike. Če je facebook že tako napreden, lahko bi obstajala funkcija da so komentarji vidni ali skriti. Saj slika je eno, debate pod njo pa so že bolj osebna stvar, in se tiče tudi komentatorejv.

    • Tudi če profilno sliko nastavite vidno samo za prijatelje, jo bo oseba, ki ni med vašimi prijatelji še vedno lahko odprla, samo komentarjev ne bo mogla videti. Takšna nastavitev na Facebooku velja že nekaj časa in mirne vesti lahko v albumu s profilnimi fotografijami za vse nastavite vidnost samo za prijatelje.

  • Vaš komentar

    Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
    Obvezna polja so označena z *