Skoči na vsebino

Varno na počitnice

Za predvajanje videa je potrebno sprejeti YouTube-ove piškotke. Z namestitvijo boste dostopali do storitve YouTube, ki jo zagotavlja in nadzoruje zunanji ponudnik.

Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve

Preden se odpravimo na zaslužen dopust, je treba še načrtovati pot, poiskati in rezervirati hotel, kupiti letalske vozovnice ali vstopnice za glasbeni festival. In splet je tu gotovo nepogrešljiv. Marsikdo med nami se brskanju po spletu ne bo odpovedal niti med poležavanjem na plaži. Da pa bi dopust minil čim bolj brezskrbno, si preberite kratek e-priročnik Varni na internetu – tudi na počitnicah.

V priročniku boste našli opise najpogostejših počitniških goljufij, na katere lahko naletite, ko na spletu brskate za apartmaji, turističnimi agencijami ali vstopnicami za različne prireditve. Ko boste prispeli na vašo destinacijo, bo verjetno na voljo več možnosti dostopa do interneta (javni računalniki, Wi-Fi, mobilni internet), vendar niso vse enako varne. Zato preverite tudi nasvete, kako varno pregledovati e-pošto, uporabljati družbena omrežja  in plačevati s kreditno kartico.

E-priročnik Varni na počitnicah
Naslovnica e-priročnika "Varni na počitnicah"

Prenesi e-priročnik

Komentarji / 3

Pred objavo na portalu bo vaš komentar odobren s strani uredništva.
Preberite pravila komentiranja na portalu.
Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.

  1. Izidor Jakop /

    Spoštovani,
    ne morem opraviti spletnega nakupa na http://www.nogometnidresi-si.com. Pred časom sem lahko opravil nakup. Niti nimajo pravega kontakta, na njihov navedeni mail (v primeru vprašanj) sem poslal 2 obvestila in nisem dobil odgovora. Hvala za posredovanje. Izidor Jakop

    1. Varni na internetu /

      V primeru spletne strani pod domeno nogometnidresi-si.com, gre za eno izmed mnogih lažnih spletnih strani, zato vam nakup v tej spletni trgovini močno odsvetujemo. Pomanjkanje kontaktnih podatkov, veliki popusti, brezplačni el. naslov podan pri registraciji domene, pomanjkljiva zaščita pri prenosu podatkov (SSL), ipd., so vse indici, ki zbujajo sum, da gre za lažno spletno stran oz. stran, ki prodaja ponaredke, najverjetneje z izvorom iz Kitajske.
      Iz javno dostopnih podatkov je namreč razvidno, da je bila domena nogometnidresi-si.com registrirana dne, 28.07.2017 pri registrarju iz ZDA, registrant domene pa prihaja iz Kitajske.

      V primeru nakupa in plačila blaga s kreditno kartico ob sočasni goljufiji, posamezniku preostanejo možnosti reklamacije plačila (t.i. chargeback zahtevek). Razmisliti velja tudi o morebitnem preklicu same kartice, zaradi visoke verjetnosti nadaljnjih zlorab kartice.
      Žrtvam oškodovanj sicer svetujemo tudi prijavo na lokalni policijski postaji, vendar pa je zaradi države izvora storilca, ter posledično zapletenih mednarodnih postopkih, izid pregona običajno zelo negotov.

  2. Varni na internetu /

    Več znakov na spletni strani rbcyu.com kaže na to, da gre za zavajajočo spletno trgovino iz Kitajske. Nakup v tej spletni trgovini vam tako močno odsvetujemo.