06.10.2017

Najprej zastonj vinjete, zdaj pa iPhone8. Jasno je, kaj pritegne pozornost Facebook uporabnikov in posledično prinese všečke in delitve – velike obljube! Če smo prejšnji teden opozarjali na lažno nagradno igro,  v kateri so “podarjali” vinjeto, so nas tokrat uporabniki opozorili na nagradno igor Snapchat Slovenia, ki obljublja kar 4 telefone iPhone8. Mimogrede, telefon boste v prosti prodaji težko dobili za manj kot 800 evrov, torej bi podelili nagrade v vrednosti 3200 evrov brez pogojev in pravil nagradne igre, brez uradnega organizatorja, brez navedbe, kdo plača davek, v primeru osvojitve nagrade itd. To so pomembne “malenkosti”, ki se jih organizatorji nagradnih iger morajo držati in tudi vsi, ki sodelujete v različnih nagradnih igrah, je nujno, da si pravila preberete.

Lažna nagradna igra za iPhone8 (vir: Varni na internetu)

Pa ne gre samo za velike obljube, če ste nepozorni, si lahko na glavo nakopljete še včlanitev v SMS klub, ki vas lahko stane 20 evrov na mesec.

Povezava, ki vodi na “nagradno igro” je v bistvu vaba v SMS klub, kar je razvidno iz drobnega tiska.

Vaba v SMS klub (vir: Varni na internetu)

KAJ PIŠE V DROBNEM TISKU? “Ta storitev vkljucuje včlanitev v mobilni klub. Prejeli boste osebno SMS na spletni strain ali z odgovorom in potrdilom preko SMS se strinjate in potrjujete uporabo storitev kot tudi prejemanje zadnjih najbolj kul mobilnih vsebin (tekstovne vsebine, zvonenja, ozadja, Java igre). Cena storitve je EUR 4,98 na teden (2 SMS tedensko po 2,49 EUR z DDV). (Telemach) od storitve se lahko odjavite s pošiljanjem momoxxio STOP na 3322. (Mobitel, A1) Od storitve se lahko odjavite s pošiljanjem momoxxio STOP na 3322. Vsak teden prejmete 2 novi vsebini. Storitev bo zaračunana na vašem mobilnem raèunu ali na vašem predplačniškem računu. Vaš aparat mora imeti omogočeno sprejemanje besedilnih sporočil, prenos podatkov in sprejem mobilnih vsebin. Podjetje momoxxio ni povezano ali sponzorirano s strani proizvajalcev izdelkov, ki so omenjeni ali jih je mogoče videti v tej kampanji. Blagovne znamke, znamke storitev, logotipi (vključno, vendar brez izrecne omejitve na) posamezna imena izdelkov in prodajalcev na drobno so last izvornih lastnikov. Za uporabo storitev morate biti lastnik naročniškega razmerja ali pridobiti izrecno dovoljenje lastnika, v primeru mladoletnosti pa morate pridobiti izrecno dovoljenje staršev ali skrbnikov. Hosted by Dimoco. Za pomoč pošljite SMS z POMOC na 3322 (Telemach)/ 3322 (Mobitel, A1). Za informacije poklièite 018888689. Mobile Minded, Meander 252, 6825 MC Arnhem, Holland.”

TOP 3 NASVETI, ČE SODELUJETE V NAGRADNI IGRI

  1. Vedno preverite, kdo je organizator nagradne igre (katero podjetje).
  2. Vedno preberite pravila oz. pogoje nagradne igre (kako poteka žreb, kdo plača davek, če gre za vrednost, višjo od 42 evrov, kam se lahko pritožite itd.).
  3. Kateri osebni podatki bodo zbrani (e-mail davčna številka, naslov itd.), kdo jih bo shranjeval/obdeloval in za kakšen namen, ali bodo še komu posredovani.
Vsebine, ki vam lahko pomagajo
0

Vabe v SMS klub tudi na Instagramu

Razne ankete in nagradne igre, ki obljubljalo bone za nakupovanje, točenje goriva itd. so že stari znanci na Facebooku. Sedaj pa se oglasi, ki obljubljajo vredne nagrade v zameno za en sam klik, selijo tudi na Instagram, zato previdno! Gre za vabe v SMS klub, zelo verjetno ne boste kar tako…

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *