Varne novice

Prijavite se na Varne novice in bodite obveščeni! Prejemali boste obvestila o aktualnih spletnih goljufijah in nasvete za varno spletno nakupovanje, mreženje in e-bančništvo.

Bodi seznanjen - na naši Facebook strani spremljaj opozorila o novih spletnih goljufijah!   
Meni

Pasti spletnega nakupovanja

Na spletu je meja med dobro kupčijo in opeharjeno denarnico zelo tanka. Kako v množici ponudb ugotovimo, kdaj gre za prevaro?

Da bi vam olajšali spletno nakupovanje in preprečili morebitno finančno škodo, smo pripravili video vodič, v katerem razkrivamo vse pasti spletnega nakupovanja.

YouTube Preview Image

Malo morje ponaredkov

Vedno več je trgovin s ponaredki in če smo čisto iskreni, včasih bi se zadovoljili s cenejšo različico. Ampak moramo se zavedati, da so ponaredki na slovenski carini zaseženi in uničeni, v nekaterih primerih pa kupec celo plača globo oz. mora poravnati stroške uničenja. Tako ste dejansko lahko dvakratno oškodovani. Kaj vse se znajde med zaseženimi ponaredki, si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Kaj pa spletni oglasniki?

Previdno tudi pri nakupih ali prodaji prek spletnih oglasnikov. Na vaš objavljen mali oglas se lahko odzovejo goljufi in ponudijo še celo več, kot vi zahtevate, saj pravijo, da bodo poravnavali stroške poštnine do Nigerije. V naslednjem koraku pošljejo ponarejena bančna potrdila, da je denar že nakazan. Tako vas prepričajo, da vi oddate paket na pošto, vašega denarja pa od nikoder. Zato vedno počakajte in se prepričajte, da je denar resnično nakazan na vaš bančni ali PayPal račun! Še več informacij, kako prepoznate prevarantske male oglase, najdete TUKAJ.

Slika-3_Prevarantski-mail-680x470

Primer poskusa prevare, ko želijo, da izdelek pošljete v Nigerijo

Oceni članek
Pasti spletnega nakupovanja

Tvoj komentar

Vaš email ne bo nikoli objavljen ali posredovan tretjim osebam.
Obvezna polja so označena z *

Uporabljate lahko sledeče HTML tag-e in parametre:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Prijavite se na Varne novice in bodite obveščeni! Prejemali boste obvestila o aktualnih spletnih goljufijah in nasvete za varno spletno nakupovanje, mreženje in e-bančništvo.